acum 3 ani

Inimi Frumoase Case pentru batrani

Am gasit numele
Am gasit numele
Nimic nu este usor. Nici macar alegerea unui nume.

Au fost cateva zeci de propuneri. Fiecare am propus diverse nume, functie de ideile si inspiratiile de moment. Ne-am intalnit si am incercat sa le pastram pe cele mai importante.

Le-am notat si a inceput dezbaterea. Lupta crancena a fost pe denumiri de sfant si pe variantele „casa bunicului” ; „casa bunicilor”.

Au picat pe rand, una cate una. Cele cu nume de sfant, ni s-au parut ceva mai sobre, ceva mai reci, ceva mai…

Celelalte au fost verificate pe internet si duceau catre pensiuni si alte forme de acest gen, ori produse. Asa ca am decis sa luam laptop, tableta, telefoane.

Fiecare ce are la indemana si sa cautam. Unul dintre noi, nu spunem care, a ajuns la o pilda foarte interesanta. Era conceputa si scrisa de Martin Buxbaum  si spune asa:”Unii oameni, indiferent cat de mult imbatranesc, nu-si pierd niciodata frumusetea, ci doar si-o muta de pe fete in inimile lor.”

Ni s-a parut geniala si expresiva. Ni s-a parut ca pune intr-o lumina stralucitoare ce societatea duce intr-o categorie inferioara.

A rezultat „Inimi” si „Frumusetea”. Asa s-a nascut Inimi Frumoase. Pe urma, am inceput discutiile despre slogan plecate din concept si fuga de etichete uzate si prafuite. Nu am vrut camine, azil, etc In cele din urma, dupa lupte indelungi, am ajuns la Case pentru Batrani. Se potriveste si cu dorinta noastra de a dezvolta proiectul in case – vile. Adica nu sub un singur acoperis mare. Sa fugim de ideea de spital, azil, etc.

Arhiva stiri

2019
2018
2017
iulie (1)

Ultimele stiri

25/09/2017 Incepem cu gradina
20/07/2017 Am gasit numele